BUGARSKI PREDSJEDNIK S TROČLANIM BIH PREDSJEDNIŠTVOM

Bugarski predsjednik Georgij Parvanov izrazio je u razgovoru s tročlanim BiH Predsjedništvom potporu te zemlje u pristupu Bosne i Hercegovine NATOvu Partnerstvu za mir i približavanju Europskoj uniji, piše u nedjelju sarajevski tisak.

"Nastavit ćemo biti aktivni čimbenik u svim naporima koje je Europska unija zacrtala na summitu u Solunu, a koje bi trebale pridonijeti napretku zapadnog Balkana, jer smatramo da je to siguran ulog u stvaranju stabilne regije", rekao je Parvanov nakon subotnjih razgovora s bosanskohercegovačkim kolegama Sulejmanom Tihićem, Draganom Čovićem i Borislavom Paravcem.

Parvanov je podupro nastojanja bosanskohercegovačkih vlasti da se priključe NATO-vu Partnerstvu za mir za što BiH nije dobila pozivnicu na Istanbulskom summitu zbog neuhićenja haškog optuženika Radovana Karadžića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predsjedništvo BiH nagovijestilo je da će do kraja godine u Sofiji otvoriti svoje veleposlanstvo.

Parvanov, koji je u petak nazočio ceremoniji otvaranja Starog mosta u Mostaru, u subotu je u Sarajevu razgovarao i s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Adnanom Terzićem. Tijekom susreta premijera Terzića i predsjednika Parvanova razgovaralo se o jačanju gospodarske suradnje, postizanju ugovora o slobodnoj trgovini i liberalizaciji viznog režima.

(Hina) xzk ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara