Buha: Stambolić je ubijen a Milošević odgovoran za ubojstvo

Bivši predsjednik Srbije Ivan Stambolić ubijen je neposredno nakon otmice u kolovozu 2000. godine, izjavio je beogradskom dnevniku ´Blic´ srbijanski poslovni čovjek Ljubiša BuhaČume, koji je napustio zemlju nakon pokušaja njegove likvidacije.

Za nestanak i likvidaciju bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stambolića odgovorni su bivši jugoslavenski predsjednik Slobodan Milošević, bivši šef službe državne sigurnosti Radomir Marković i bivši zapovjednik jedinica za specijalne operacije, tzv. Crvenih beretki, Milorad Luković Legija, rekao je Buha.

´Legija mi je osobno rekao da su Stambolića odmah likvidirali, da su završili s njim. Dušan Spasojević mi je rekao da su Stambolića likvidirali i zakopali na Avali´, izjavio je Buha. On tvrdi da je akcijom Stambolićeve otmice u kolovozu 2000. godine, u kojoj je sudjelovalo pet pripadnika ´Crvenih beretki´, rukovodio Dušan Spasojević, svojedobno osumnjičen i za atentat na Vuka Draškovića u Budvi 1999. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Buha kaže da se ´za sve likvidacije uvijek pitao Slobodan Milošević i potom Rade Marković´, te ponavlja da je Stambolić otet istim bijelim kombijem koji je kasnije viđen pri uhićenju Slobodana Miloševića 2001. godine na beogradskom Dedinju.

Buha je izjavio i da je spreman vratiti se iz inozemstva i svjedočiti o svemu što je iznio proteklih dana medijima, optuživši niz ljudi za otmice, ubojstva i druga kaznena djela.

Srbijanski premijer Zoran Đinđić izjavio je da će svi navodi koji su proteklih dana objavljeni u medijima biti ispitani, dok je ministar unutarnjih poslova Dušan Mihajlović, gostujući u utorak navečer na beogradskoj televiziji Studio B, izjavio da je policija bila upoznata sa svim podacima iznesenim u prepisci između Buhe i Lukovića, ali da nije mogla reagirati zbog nedostatka dokaza.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara