Bujanec: Ostojiću sam sve skresao u facu, Ostojić: Nema šanse da se mirim s neonacistom i dilerom

Bujanec: Ostojiću sam sve skresao u facu, Ostojić: Nema šanse da se mirim s neonacistom i dilerom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

PRED Općinskom sudu u Osijeku nastavio se sudski postupak u kojem je Ranko Ostojić za uvredu i klevetu tužio Velimira Bujanca.

"Ne smatram se krivim. Ispričat ću se Ostojiću jedino ako se g. Ostojić ili Ostoja Ranković ispriča vukovarskim braniteljima zato što je zatučen Darko Pajičić, ako se ispriča za nerede navijača u Francuskoj, za svastiku na Poljudu, progon hrvatskih branitelja", rekao je Bujanec.

Ostojić: Bujanec je neonacist i diler

Ostojić je rekao da nema šanse da se miri s osvjedočenim neonacistom i osuđenim dilerom.

Sudac je rekao Bujancu da u sudnici Ostojića ne smije nazivati Ostoja Ranković, a ovome, pak, da Bujancu ne govori da je neonacist.

U jednom trenutku Bujanec je od suca i upozoren zbog svog ponašanja.

"Ostoja ostaje Ostoja! U facu sam mu skresao što ga ide... Veselim se sljedećem ročištu 19. listopada. Možda Ostoja Ranković tada dođe kao ministar, okružen tjelohraniteljima - pa će biti hrabriji nego danas", poručio je Bujanec.

Bujanec je predložio i da se u nastavku postupka kao svjedoci pozovu vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji je istovremeno i šogor preminulog Pajčića, Tomislav Josić predsjednik Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, ali i vlasnik fotografske radnje u Vukovaru koji ima snimke kritičnog događaja s Pajčićem. Također je zatražio da se na sud u svojstvu svjedoka pozove i Pajčićeva sestra te saborski zastupnik HDZ-a iz Jarmine Stevo Culej Stiv, a priložit će i izjavu pokojnog Pajčića snimljenu nedugo prije smrti u Krapinskim Toplicama. Uz to će priložiti i obdukcijske nalaze, a zatražio je da se saslušaju i njegovi gosti iz emisije.    

Suđenje se nastavlja u listopadu

Ostojić i njegov odvjetnik ne protive se dokazima okrivljenika, ali ako ih sud usvoji predlažu da se zatraži medicinski karton Darka Pajčića iz vukovarske bolnice iz kojega je vidljiv uzrok smrti. Nova rasprava na Općinskom sudu u Osijeku zakazana je za 19. listopada u 12.30 sati.

Podsjetimo, Ostojić je tužio Bujanca zbog izjava izrečenih u TV emisiji „Bujica“ 25. studenoga 2015. u kojoj je bivšeg ministra nazivao Ostoja Ranković te je emitirao prilog o Pajičićevoj smrti pri čemu je rekao da taj prilog “demaskira neke video uratke koje je Ostoja pustio preko sebi bliskog RTL-a i još nekih medija.”

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara