BUJE: IVAN JakOVČIĆ nepravomoćnom presudom IZGUBIO SELO SVETI JURAJ

Nepravomoćnom presudom Općinskog suda u Bujama selo Sveti Juraj, koje je od Općine Grožnjan 1996. kupio istarski župan Ivan Jakovčić, vraćeno je u vlasništvo općine. L

Predsjednica i sutkinja Općinskog suda u Bujama Jasna Stupavsky-Stella izvijestila je danas novinare kako je Sud utvrdio ništavim ugovor o prodaji nekretnina u Svetom Jurju, koji su 20. prosinca 1996. sklopili Općina Grožnjan kao prodavatelj i Ivan Jakovčić kao kupac, te odredio uspostavu ranijeg zemljišno-knjižnog stanja.

Prema riječima sutkinje Stupavsky-Stelle, takva je presuda donesena jer Sud smatra da se prema tada važećem Zakonu o prometu zemljišta i zgrada prethodno morao provesti javni natječaj.

´To ujedno znači da se nekretnine vraćaju u vlasništvo općine Grožnjan´, kratko je izjavila sutkinja Jasna Stupavsky-Stella naglasivši da jedino viši sud, u ovom slučaju Županijski sud u Puli, može ocijeniti utemeljenost presude.

Na upit kako procjenjuje da će postupiti viši sud, ona je kazala da ne zna stav Županijskog suda u Puli jer na Sudu u Bujama ima nekoliko sličnih ili istovrsnih predmeta, ali ni jedna presuda za sada nije pravomoćna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istarski župan Ivan Jakovčić danas je izjavio kako nema namjeru komentirati nepravomoćne presude, osim što, kaže, poštuje odluku Suda.

´Nadam se jedino da deseci tisuća drugih građana Hrvatske koji su na isti način došli do vlasništva svojih nekretnina neće zbog ove presude doživjeti istu sudbinu´, kazao je Jakovčić, dodavši kako će se žaliti višem sudu.

Jakovčićev odvjetnik Dubravko Žic potvrdio je kako će uložiti žalbu u predviđenom roku od 15 dana. Rekao je kako raspolaže informacijom da je grožnjanska općina na isti način prodala 70-ak nekretnina.

´Ivan Jakovčić je do sada puno uložio u dobroj vjeri i vidjet ćemo što će biti nakon žalbe´, rekao je Žic.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara