Bulajić završio snimanje filma o Marinu Držiću

Snimanjem krajolika u talijanskoj regiji Toscani, redatelj Veljko Bulajić završio je u petak snimanje filma "Libertas", posvećen Marinu Držiću, i sada slijedi montaža, snimanje glazbe i završna obrada u studijima u Zagrebu i Rimu. L

Redatelj Bulajić izrazio je veliko zadovoljstvo načinom na koji su talijanska država, regije i gradovi Venecija i Firenca zajamčili snimanje filma.

"Veoma sam zadovoljan uvjetima koje je osigurala talijanska strana za snimanje završnih scena u Italiji. Posebno sam zadovoljan pažnjom koju su nam ukazali uprave gradova Venecije, a naročito Firence, jer smo snimali i u nekim muzejima pa čak i u palači Vecchio, uz posebno odobrenje gradonačelnika, zatim po ulicama Firence gdje je i promet bio zaustavljan", rekao je Bulajić.

Snimanja su trajala dva tjedna u Veneciji u Duždevoj palači, kao i u Palazzo Vecchio di Medici u Firenci.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film su financirali Ministarstvo kulture RH, HTV, Produkcija Libertas s hrvatske strane, te sa znatnim sredstvima Ministarstvo kulture Republike Italije, televizija RAI i Produkcijska kuća DDC.

Bez inozemnog sudjelovanja ovaj zahtjevni film o životu i djelu velikog renesansnog hrvatskog i europskog pisca Marina Držića, ne bi se mogao realizirati, rekao je Bulajić. On je dodao kako producenti još nisu odlučili kada će se film pojaviti u kino dvoranama Hrvatske, Italije i drugih zemalja, jer slijedi obrada filma, montaža, snimanje glazbe u Zagrebu i filmskim studijima u Rimu.

(Hina) xstom ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara