Bulj: Podržavamo Oreškovića, alternativa su jedino izbori

Bulj: Podržavamo Oreškovića, alternativa su jedino izbori

Foto: Hina

MOSTOV zastupnik Miro Bulj ponovio je kako ta stranka ostaje pri ranijem stavu da podržava premijera Tihomira Oreškovića te da su alternativa prijevremeni izbori.

"Naš stav je rekao Božo Petrov jučer i to je to", odgovorio je Bulj na pitanje novinara u Saboru je li točno da je i Most nezadovoljan Oreškovićem.

"Vlada bez Oreškovića znači da pada vlada. Mi smo za Oreškovića ili za ono što je rekao Božo Petrov", rekao je Bulj.

HSLS-ov Dario Hrebak dobrim je potezom nazvao ponudu koju je u srijedu iznio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, da iz Vlade odu on osobno, Petrov i Orešković te da se formira nova vlada s mandatarom iz HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da je lider Domoljubne koalicije napravio jedan dobar potez, konstruktivan, razuman i možemo to samo pohvaliti. Mislim da je to izuzetno dobro da se na neki način ovaj politički gordijski čvor rasplete i da se pozitivno riješi ova krizna situacija", rekao je Hrebak.

Dodao je, međutim, da će HSLS tek sljedećeg tjedna imati sjednicu Predsjedništva, koje će odlučiti hoće li podržati preslagivanje parlamentarne većine i Vlade.

"Mi to pozdravljamo, ali morate znati da će HSLS imati sljedeći tjedan Predsjedništvo stranke i moramo slijediti zaključke Predsjedništva. Mi ćemo sigurno podržati sve ono što je dobro da se ova situacija rasplete, mislim da idemo u dobrom smjeru", kazao je Hrebak.

Informacije po kojima bi potpredsjednici nove vlade bili Radimir Čačić i Milorad Pupovac, a čelnik Hridi Drago Prgomet potpredsjednik Sabora, Hrebak nije htio komentirati. "U ovom trenutku nije dobro komentirati imena", rekao je.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara