Bulj: Zadovoljan sam odlukom Povjerenstva o Karamarku, ostajemo uz Oreškovića

Bulj: Zadovoljan sam odlukom Povjerenstva o Karamarku, ostajemo uz Oreškovića

Foto: FAH

MOST-ov saborski zastupnik Miro Bulj zadovoljan je odlukom Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa po kojoj je prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko (HDZ) bio u sukobu interesa.

"Da se netko poput Mosta pojavio prije 15 godina, Hrvatska bi bila najbogatija država u Europskoj uniji, jer Most je pokazao kako se štite nacionalni interesi", izjavio je Bulj novinarima u Hrvatskom saboru nakon odluke Povjerenstva. Nada se da će nacionalni interes ubuduće svima biti na prvom mjestu.

Bulj nije izravno odgovorio na upit može li se nakon Karamarkova odlaska iz Vlade nastaviti suradnja HDZ-a i Mosta. "Treba vidjeti, Most već duže vrijeme traži kao uvjet njegov odlazak iz Vlade, naravno da ćemo vidjeti slijedeće korake", rekao je.

Uz Oreškovića


Potvrdio je da će Most ustrajati da Tihomir Orešković ostane na čelu Vlade. "Naravno, naš je interes da ova Vlada nastavi raditi svoj posao", ističe.

Bulj tvrdi i da Most "uopće ne razgovara" o inicijativi da, ako iz Vlade ode Karamarko, odu i Božo Petrov i Orešković. "O tome uopće ne razgovaramo. Petrov je hrabro kazao da je zbog nacionalnih interesa, ni kriv, ni dužan, spreman otići iz Vlade. Petrov je osoba koja štiti nacionalne interese i želi dobro Hrvatskoj", ističe Bulj.

U pogledu Oreškovićeva opoziva, poručuje da je Most jasan i čvrst bez obzira na sve pokušaje da ga se uruši, isto što je radio Milanović, sad pokušava Karamarko. "To pitajte Ćorića, Špiku, i ostale, Most ima svoj jasan stav", odgovorio je Bulj upitan za moguće preslagivanje vladajuće većine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara