Buljubašić: Rušenje Diokoma sramotan čin

MATE BULJUBAŠIĆ (ASH), nositelj zajedničke liste ASH, Zajednice nezaposlenih, Udruge malih dioničara i Jadranske socijaldemokratske stranke u 10. izbornoj jedinici, ocijenio je danas rušenje tvornice Diokom "sramotnim, nečuvenim i žalosnim činom".

"Rušenje Diokoma radi izgradnje stanova iz programa poticane stanogradnje, sramotan je, nečuven i žalostan čin kojim je označen kraj uništavanja tvrtke koja je nekada zapošljavala 12 tisuća ljudi i hranila isto toliko obitelji", rekao je Buljubašić na konferenciji za novinare ispred ostataka tvornice Diokom, bivše Jugoplastike.

Ministar Radimir Čačić, rekao je Buljubašić, svojim dolaskom na svečanost rušenja tvornice i početka izgradnje stanova, prije nekoliko dana, izazvao nas je na ovu reakciju jer nitko mu tada nije htio reći da je zapravo stigao na pogreb tvrtke koja je trebala biti budućnost Splita.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, jednako kako je HDZ svoju vlast počeo rušenjem dimnjaka u Kaštelima, zaključio je Buljubašić, a znamo kako je završio, tako će i ova vlast zbog toga završiti u političkoj mirovini. Pozvao je sve radnike bivše Jugoplastike i sve koji su na bilo koji način bili uz nju vezani da izađu na izbore i smijene takvu vlast.

Zajednica nezaposlenih u rušenju zgrada Diokoma vidi rušenje i posljednje nade za desetke tisuća nezaposlenih Splita i Dalmacije, kazala je njezina predsjednica Verica Gregov, pozvavši sve nezaposlene da izaberu promjene kako bi zaustavili pretvaranje ovog grada u "trgovački kontejner".

Predsjednik Koordinacije udruga malih dioničara Jakov Juretić kazao je da će se ova zajednička lista zauzeti za poništenje pretvorbe i privatizacije, a ne za reviziju, jer se samo tako može ispraviti nepravda nanesena malim dioničarima koji su platili svoje dionice.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara