Bush: Američke snage znatno pomažu žrtvama tsunamija

Američki predsjednik George W. Bush rekao je u četvrtak kako američke vojne snage pružaju veliku pomoć žrtvama tsunamija što je pridonijelo ugledu Amerike u svijetu.

Bush je u četvrtak posjetio Pentagon gdje je razgovarao o borbi protiv terorizma i informirao se o naporima američke vojske u pružanju pomoći azijskim područjima pogođenim tsunamijem.

"Naše oružane snage daju velik doprinos u pružanju potpore i pomoći stradalima", rekao je Bush novinarima nakon sastanka s ministrom obrane Donaldom Rumsfeldom i potpredsjednikom Dickom Cheneyem.

Dodao je kako je impresioniran brzinom kojom je američka vojska rasporedila snage i sredstva za pomoć žrtvama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na susretu u Pentagonu bilo je riječi i o borbi protiv terorizma.

"Stalno razmatramo strategiju kako pobijediti neprijatelja i potpuno shvaćamo da će rat protiv terorizma zahtijevati usklađeni napor naše vlade kao i usklađeni napor zemalja diljem svijeta koje razumiju što je ulog u ovome ratu", rekao je Bush.

Bush je zadovoljan pomoći koju svijet daje Sjedinjenim Državama u suzbijanju terorizma i cijeni što mnoge zemlje razumiju da je potrebna zajednička borba kako bi se "porazili ubojice". "Svjestan sam činjenice da moramo neprekidno razmatrati svoje planove i nikad ne izgubiti volju", dodao je on.

(Hina) xsl ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara