Bush će u utorak govoriti o Iraku

Američki predsjednik George W. Bush u utorak će na konferenciji za novinare govoriti o stanju u Iraku gdje su američke snage suočene s valom nasilja u pobunama sunita i šijita.

"Mi smo u odlučujućem razdoblju u Iraku i predsjednik bi želio američkom narodu reći gdje smo sada u Iraku i kamo idemo", rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan u Crawfordu u Teksasu gdje Bush tijekom Uskrsa boravi na svom ranču.

Najnovije istraživanje javnoga mišljenja tjednika Newsweek objavljeno u ponedjeljak pokazalo je da Bushu šteti nestabilnost u Iraku jer samo 44 posto Amerikanaca odobrava način na koji američki predsjednik vodi iračku operaciju.

Ipak, 57 posto i dalje vjeruje da je Bushova administracija ispravno odlučila krenuvši u rat u Iraku, a 63 posto bi podržalo slanje dodatnih američkih snaga u tu zemlju.

Anketa je također pokazala da Bush zaostaje sedam postotaka u suočavanju sa svojim demokratskim protivnikom senatorom Johnom Kerryjem, za kojeg glas daje 50 posto, a za Busha 43 posto ispitanika.

(Hina) xsl ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara