Bush donirao 10.000 dolara za žrtve tsunamija

Američki predsjednik George W. Bush je osobno darovao 10 tisuća dolara za žrtve tsunamija u Aziji, rekao je u srijedu glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.

"Predsjednik je poslao priloge od ukupno 10 tisuća dolara nekim od međunarodnih humanitarnih organizacija koje rade u regiji kako bi pomogao nevoljnicima u oporavku od te teške tragedije", rekao je novinarima glasnogovornik Bijele kuće dok su putovali s Bushom u Illinois.

Bush je obećao početnu službenu američku pomoć područjima pogođenim tsunamijem od 350 milijuna dolara, a procjenjuje se da su američke tvrtke i pojedinci već svojim donacijama nadmašili taj iznos.

Očekuje se da će američki Kongres možda i višestruko uvećati američku pomoć u idućim tjednima nakon što dobije podrobno izvješće o potrebama žrtava.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bushova donacija dolazi nakon što je u ponedjeljak pozvao Amerikance i američke tvrtke da daju koliko mogu za pomoć žrtvama tsunamija rekavši da je najbolje da daruju novac koji se najbolje može iskoristiti.

Bush je i za američke prilike bogat čovjek, a njegova imovina se procjenjuje na oko 13 milijuna dolara. Kao predsjednik SAD-a ima godišnju plaću od 400 tisuća dolara.

(Hina) xsl ydm

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara