Bush i Kerry izjednačeni u utrci za Bijelu kuću

AMERIČKI predsjednik George W. Bush i njegov demokratski izazivač senator John Kerry vode izjednačenu utrku za Bijelu kuću samo četiri dana pred izbore, pokazuju u petak istraživanja javnoga mišljenja.

Bush i Kerry dobili su po 47 posto potpore vjerojatnih birača u posljednjem istraživanju koje je za agenciju Reuters uradila organizacija Zogby.

U istraživanju lista The Washington Post Bush pred Kerryjem ima statistički potpuno zanemarljivu prednost od 49 posto prema 48 posto među vjerojatnim biračima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zogbyjevo istraživanje pokazuje da je Bush napredovao u nekim ključnim neopredijeljenim saveznim državama u kojima će se odlučivati izbori. Bush vodi u pet od 10 takvih država, Kerry u četiri, a u jednoj anketa pokazuje neodlučan rezultat.

Među tri najvažnije države u kojima se vodi bitka za pridobijanje birača Bush vodi u Floridi s jednim postotkom prednosti, Kerry u Ohiju s tri posto dok je Pennsylvania potpuno izjednačena. I Bushova i Kerryjeva prednost statistički je beznačajna jer je u okviru margine pogreške.

Neovisni kandidat Ralph Nader, kojega mnogi demokrati krive da je na izborima 2000. privukao birače koji bi inače glasovali za demokrata Ala Gorea, u oba istraživanja dobija 1 posto glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara