Bush i Kerry izjednačeni

PROŠLOTJEDNI uspješniji nastup demokratskog kandidata za predsjednika Johna Kerryja u televizijskoj debati s predsjednikom Georgeom W. Bushom doveo je njihovu predizbornu utrku ponovno u izjednačenu poziciju, pokazalo je u ponedjeljak istraživanje javnoga mnijenja lista USA Today, televizije CNN i Gallupa.

U istraživanju provedenom od petka do nedjelje Bush i Kerry dobili su po 49 posto glasova vjerojatnih birača na izborima 2. studenoga.

Bush je prije televizijske debate imao prednost od 8 postotaka u odnosu na Kerryja.

Istraživanje je pokazalo da je Kerry uspio ili steći prednost ili smanjiti Bushovo vodstvo u ključnim pitanjima predizborne utrke.

Bush i dalje ima prednost u očima Amerikanaca kada je u pitanju bavljenje Irakom, ali je ona smanjena s 14 na 7 posto. Bush i dalje ima veliku prednost od 17 posto u odnosu na Kerryja kada je u pitanju borba protiv terorizma, ali je i ona pala u odnosu na 27 posto iz istraživanja provedenog od 24.-26. rujna.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerry je uspio smanjiti Bushovu prednost i u pitanju koga bi Amerikanci radije vidjeli kao glavnog zapovjednika gdje Bush sada uživa prednost od 5 posto za razliku od 16 posto kakvu je imao prije desetak dana.

Sada više birača, njih 41 posto, kaže da Kerry ima jasan plan za Irak, dok je to prije debate tvrdilo 30 posto. Za Busha 49 posto kaže da ima jasan plan, što je mali pad u odnosu na 52 posto zabilježenih ranije.

Kerry je ponovno u prednosti u odnosu na Busha kada je u pitanju gospodarstvo. Sada 7 posto više birača kaže da bi se Kerry bolje bavio gospodarstvom nego Bush, dok je to za Busha prije debate tvrdilo 6 posto više birača.

(Hina) xsl ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara