Bush i Powell: Svaka palestinska vlada treba se udaljiti od Arafata

NEĆE biti palestinske države dok palestinsko vodstvo ne pobijedi terorizam i ne udalji se od Jasera Arafara, upozorili su u utorak američki predsjednik George W. Bush i američki državni tajnik Colin Powell.

"U interesu svih je da se ostvari palestinska država", rekao je Bush u razgovoru za televizijsku poStaju Fox, dodavši da se to "neće dogoditi dok se sugovornik, onaj koji se bude nazivao predstavnikom palestinskog naroda, ne bude borio protiv terorizma".

SAD žele da se nova palestinska vlada udalji od Arafatovih "spletki", ako želi ostvariti palestinsku državu, rekao je američki državni tajnik.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je Powell istaknuo, "Arafat nije povjerljivi partner za mir".

"Ako je to vlada koja nije politički neovisna od Arafatovih spletki, ako novi premijer ne raspolaže snagama sigurnosti, ako se ne angažira u borbi protiv terorizma i ne prekine sa frakcijama Hamasa i Islamskog džihada i drugima, oni (Palestinci) neće moći napredovati na putu mira", rekao je Powell za televizijsku postaju PBS.

Powell je također izrazio sumnju u sposobnosti Ahmeda Koreija, novoimenovanog palestinskog premijera. "Administracija predsjednika Busha čeka da vidi što je Korei sposoban napraviti", rekao je Powell.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara