BUSH I SAUDIJSKI PRINC ABDULLAH O BORBI PROTIV TERORIZMA

Američki predsjednik George W. Bush i saudijski prijestolonasljednik princ Abdullah potvrdili su u telefonskom razgovoru u subotu "jake veze" i "sveukupnu tijesnu suradnju" u ratu protiv terorizma.

Bush je prošli mjesec razljutio saudijsku vladu odbacivši njezin zahtjev da deklasificira dio kongresnog izvješća koji je povezivao Saudijsku Arabiju s terorističkim napadima na SAD izvedenima 11. rujna 2001. godine.

Glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan je kazao kako se Bush sa saudijskim princom tijekom 20-minutnog razgovora osvrnuo na napredak u borbi protiv terorizma kao i međusobne bilateralne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To je bio dobar, pozitivan razgovor", rekao je McClellan novinarima. "Dva su dužnosnika razgovarala o ukupnoj suradnji i našim naporima u borbi protiv terorizma te o jakim vezama koje postoje između SAD-a i Saudijske Arabije", dodao je.

Istovremeno je agencija France Presse objavila da je Vijeće velikih ulema, najviše vjersko tijelo u Saudijskoj Arabiji, oštro osudilo u subotu nedavne terorističke napade izvedene u toj državi ocijenivši ih "teškim kriminalnim djelima" te je iznijelo potporu vladi u potrazi za ekstremnim islamistima.

(Hina) bis nab

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara