Bush kaže da su Sjedinjene Države u vremenu iskušenja

AMERIČKI predsjednik George W. Bush rekao je u četvrtak kako Sjedinjene Države prolaze kroz vrijeme iskušenja dok nastavljaju jačati svoje snage u Pezijskom zaljevu za rat protiv Iraka.

´Ovo je vrijeme iskušenja za našu zemlju´, rekao je Bush u Washingtonu na 51. godišnjem Nacionalnom molitvenom doručku na kojem sudjeluju američki dužnosnici, strani predstavnici i religijski čelnici.

´U ovom trenutku skupljamo snage na Bliskom istoku. Postoje ugnjetački režimi koji nastoje dobiti strašna oružja. Suočavamo se s terorističkom prijetnjom. Sigurno je da nismo tražili ove izazove, ali ćemo odgovoriti na njih´, kazao je Bush.

´Dok Amerika prolazi kroz ovo odlučujuće razdoblje, ima stvari na koje možemo računati. Možemo imati povjerenja u karakter američkog naroda´, kazao je on.

Mada Bush još nije donio odluku o napadu na Irak broj američkih vojnika u Perzijskom zaljevu popeo se na 113.000, a očekuje se da će sredinom veljače dosegnuti 150.000, rekao je u četvrtak visoki dužnosnik zatraživši da ostane neimenovan.

Pentagon je ovoga tjedna u Zaljev već poslao nosač zrakoplova USS Theodore Roosevelt i mobilizirao dodatnih 17.000 pričuvnih vojnika kojih je sada u aktivnoj službi 110.000.

Pentagon planira da mu je za napad na Irak dobvoljno oko 250.000 vojnika.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara