Bush na obilježavanju dana Martina Luthera Kinga

AMERIČKIpredsjednik George W. Bush kazao je na proslavi kojom je obilježen Dan Martina Luthera Kinga, da još uvijek postoje ´predrasude koje priječe ostvarenje sna Martina Luthera Kina Jr. o jednakosti´.

´Pogodno je što odajemo počast Martinu Lutheru Kingu u crkvi jer vjerujem da je snaga njegovih riječi, jasnoća vizije, hrabrost njegova liderstva dolazila iz vjerovanja u Svemogućega´, rekao je Bush u baptističkoj crkvi u predgrađu Washingtona.

Dan Martina Luthera Kinga koji bi, da je živ, prošle srijede napunio 74 godine, ustanovljen je kao spomendan 1986. i slavi se svakog trećeg ponedjeljka u siječnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
´U našem društvu još uvijek ima ljudi koji pate. Još uvijek postoje predrasude. Još uvijek trebamo slušati riječi Martina Luthera Kinga kako bi nada koju Amerika nudi stigla u svaki kutak ove zemlje´, rekao je Bush.

Iako su prisutni pozdravili Bushove riječi, neki članovi kongreacije kritizirali su ga jer se prošlog tjedna usprotivio uvođenju korektivne kvote za zapostavljene društvene manjine. Takvu kvotu želi uvesti sveučilište u Michiganu kako bi zajamčilo određen broj mjesta za pripadnike manjina koji žele upisati koledž.

´Ne možete se usprotiviti uvođenju korektivne kvote za manjine a istodobno veličati Dr. Kinga´, kazala je Pat Williams, jedna od članica kongregacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara