BUSH NAREDIO REORGANIZACIJU MISIJE U IRAKU

Izložen sve većem pritisku da stabilizira Irak, američki predsjednik George W. Bush objavio je u ponedjeljak da je naložio reorganizaciju američke misije u toj zemlji, zaduživši za to svoju savjetnicu za nacionalnu sigurnost Condoleezzu Rice. L

Rice će na čelu "Iračke stabilizacijske skupine", osnovane unutar Vijeća za nacionalnu sigurnost, imati izravniji nadzor nad situacijom u Iraku, no Bushovi pomoćnici ističu da ovlasti američkog ministra obrane Donalda Rumsfelda time neće biti umanjene.

"Pentagon ostaje i dalje vodeća agencija. Ta će skupina pomagati naporima ministarstva obrane i koalicije", rekao je glasnogovornik Bijele kuće Scott McClellan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupina će koordinirati američke napore na četiri područja u Iraku: borbi protiv terorizma, gospodarstvu, izgradnji političkih institucija i razvoju komunikacija. Isti će se model primjeniti u Afganistanu.

Novi pristup osmišljen je u očekivanju odluke Kongresa o dodjeli 20 milijardi američkih dolara za obnovu Iraka, u sklopu ukupnog iznosa od 87 milijardi dolara zatraženog za američku misiju u toj zemlji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara