Bush naredio spuštanje zastava na pola koplja tijekom 5 dana

Američki predsjednik George Bush naredio je u subotu da američke zastave na tijekom pet dana budu spuštene na pola koplja u znak sjećanja na žrtve tsunamija koji je prije šest dana pogodio južnu Aziju.

U izjavi Bijele kuće objavljenoj u Crawfordu gdje se predsjednik nalazi na odmoru na svom ranču, Bush je naredio da zastave od ponedjeljka do petka budu na pola koplja na svim američkim javnim ustanovama i vojnim zgradama, kao i na veleposlanstvima i brodovima mornarice.

Bush je također iskoristio svoje tjedno obraćanje javnosti kako bi naglasio potrebu za privatnim donacijama regiji gdje su ogromni valovi koji su uslijedili nakon potresa jačine 9.0 stupnjeva po Richterovoj ljestvici usmrtili, po posljednjim podacima, možda i 150.000 ljudi.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, izaslanstvo predvođeno državnim tajnikom Colinom Powellom i Bushevim bratom guvernerom Floride Jebom Bushom sprema se otputovati u azijska područja pogođena tsunamijem kako bi procijenili potrebe za daljnjom američkom pomoći. Izaslanstvo stručnjaka trebalo bi se susresti s regionalnim čelnicima i predstavnicima međunarodnih organizacija kako bi procijenilo koju dodatnu pomoć mogu osigurati Sjedinjene Države.

(Hina) xmaš ymaš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara