Bush o situaciji u Iraku

AMERIČKI predsjednik George W. Bush u intervjuu za tv mrežu NBC ustvrdio je kako je invazija na Irak bila dobro isplanirana.

"Pohod na Bagdad bila je velika vojna pobjeda. No, činjenica je da neprijetelj još nije položio oružje kao što smo se nadali", kazao je Bush.

Uspoređujući situaciju u Iraku sa onom u Europi nakon Drugog svjetskog rata, rekao je kako je bilo potrebno četiri godine da bi se vidjeli rezultati poslijeratne rekonstrukcije u ratom opustošenoj Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"To su teški zadaci. Bili su teški u ono vrijeme, a isto takav je i ovaj", dodao je.

Upitan da li će za šest mjeseci biti manje američkih vojnika u Iraku, odgovorio je kako je teško predvidjeti koliko će biti potrebno vremena da bi se obučile iračke vojne snage koje bi se mogle nositi sa situacijom u zemlji. Trenutno je u Iraku oko 138.000 američkih vojnika. Njihova nazočnost je presudna za sigurnost u zemlji, smatra američki predsjednik.

Iako mu popularnost u anketama pada, Bush nije zabrinut. "Nije mi cilj biti popularan. Nastojim raditi ono što je ispravno, a to je borba protiv terorizma", izjavio je američki predsjednik.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara