Bush objavio da će imenovati McClellana za glasnogovornika

AMERIČKI predsjednik George W. Bush objavio je u petak da će imenovati Scotta McClellana za novoga glasnogovornika Bijele kuće.

Bush je objavio očekivano unapređenje McClellana s mjesta zamjenika na mjesto tajnika za tisak i pomoćnika predsjednika na kojem će zamijeniti Arija Fleischera koji napušta Bijelu kuću u srpnju iz osobnih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Znam Scotta već dugo vremena", rekao je Bush novinarima. "Veselim se što ćemo blisko surađivati kako bismo osigurali da američki narod, i naravno tisak, dobije informacije koje treba kako bi odrazili politiku i odlučivanje ove administracije. On će biti u stanju raditi ovaj posao kako ga je Ari radio, na najvišoj profesionalnoj razini i u stilu".

McClellan (35) je kao i Bush Teksašanin, a već dvije i pol godine je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće. Prije toga je bio Bushov putujući tajnik za tisak u predsjedničkoj kampanji 2000. i njegov glasnogovornik dok je Bush bio guverner Teksasa 1999.

"Veselim se radu s novinarima koji prate Bijelu kuću, u najmanju ruku s većinom vas", rekao je McClellan nakon što se zahvalio Bushu na ukazanom povjerenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara