Bush odobrio dodatnih 25 milijardi dolara za Irak i Afganistan

AMERIČKI predsjednik George W. Bush odobrio je u četvrtak izvanrednih 25 milijardi dolara za vojne operacije u Iraku i Afganistanu u sklopu potpisivanja novog proračuna za Pentagon u iznosu od 417 milijardi dolara.

Na ceremoniji potpisivanja u Washingtonu Bush je naveo prednosti koje će američkim vojnicima pružiti taj paket izvanrednih sredstva za koji je Kongres rekao da se može početi koristiti čim dobije predsjednikov potpis.

"S ovim proračunom američka vojska će znati da njihova zemlja stoji iza njih dok se bore za našu slobodu i dok šire mir", rekao je Bush.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ovim novcem će se kupiti još oklopnih vozila, još streljiva, goriva, rezervnih dijelova. On će poboljšati naše helikoptere s novom opremom što će im omogućiti da sigurnije lete na opasnim područjima", istaknuo je američki predsjednik.

Busheva administracija ranije je tvrdila da joj neće biti potrebna dodatna sredstva za Irak i Afganistan do nove fiskalne godine koja počinje 1. listopada, ali su dužnosnici kasnije priznali da će im možda biti potrebna izvanredna sredstva koja dodjeljuje Kongres.

(Hina) xkga ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara