Bush: Papa je junak našeg vremena

Papa Ivan Pavao II. "junak je našeg doba", koji je "pomogao u rušenju komunizma i tiranije", izjavio je u petak u Vatikanu američki predsjednik George Bush.

Poslije razgovora u Vatikanu, kojom je prigodom predao Papi Odličje slobode američkog Kongresa, Bush je kazao da je Ivan Pavao II veliki borac za stvar siromašnih. "Djelujemo zajedno za slobodu i ljudsko dostojanstvo", dodao je Bush.

Poslije posjeta Vatikanu koji je trajao oko sat i pol, Bush je u blindiranom automobilu i u pratnji američkih agenata prošao ulicama Rima do Ardeatinskih jama gdje je odao počast poginulima tijekom nacističke okupacije talijanskog glavnog grada. Kod Ardeatinskih jama, gdje su nacisti strijeljali 335 talijanskih civila, među kojima su bili i Židovi, Bush je položio vijenac na spomenik žrtvama. S američkim predsjednikom bila je njegova supruga Laura a pratio ih je talijanski premijer Silvio Berlusconi.

Poslije 16 sati ulicama Rima počeo je i mirovni prosvjed. Prema podacima policije na Trgu Republike bilo je do 25 tisuća prosvjednika, koji su krenuli prema trgu San Paolo, dok organizator prosvjeda, odbor- "Zaustavimo rat" govori o 150 tisuća sudionika manifestacije protiv Georgea Busha.(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara