Bush podržava europsko posredovanje u ukrajinskoj krizi

Bush podržava europsko posredovanje u ukrajinskoj krizi

AMERIČKI predsjednik George W. Bush nazvao je u utorak poljskog predsjednika Aleksandera Kwasnievskog kako bi izrazio snažnu potporu europskom posredovanju u rješavanju političke krize u Ukrajini nastale oko spornih predsjedničkih izbora.

"Predsjednik Bush je razgovarao s predsjednikom Kwasniewskim i u tom telefonskom pozivu prenio našu snažnu potporu europskom posredovanju", rekao je na konferenciji za novinare glasnogovornik State Departmenta Richard Boucher.

On je kazao kako je američki državni tajnik Colin Powell o istom pitanju razgovarao s visokim predstavnikom Europske unije za vanjsku politiku Javierom Solanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državni tajnik je razgovarao...o njegovoj misiji i našoj želji da ga podržimo u njegovim naporima za nalaženje mirnog političkog i legalnog rješenja problema Ukrajine", kazao je Boucher.

Solana je u utorak doputovao u Kijev kako bi posredovao u rješavanju krize, a trebao bi mu se pridružiti i Kwasniewski.

Boucher je kazao kako je SAD u kontaktu s Europljanima koji nastoje posredovati u rješavanju političke krize u Ukrajini te da poziva sve strane u toj zemlji da surađuju u pronalaženju mirnog i političkog rješenja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara