Bush poziva slobodni svijet da ostane odlučan i čvrst prema teroristima

AMERIČKI predsjednik George Bush pozvao je "slobodni svijet da i dalje bude odlučan i čvrst" prema teroristima koji će, prema njegovu mišljenju, počiniti još napada nadajući se da će na taj način na cijelom planetu posijati paniku.

"Mislim da će teroristi i dalje ubijati nedužne ljudi kako bi nas što više zastrašili", rekao je Bush u utorak navečer novinarima nakon razgovora u Washingtonu s nizozemskim premijerom Janom Peterom Balkenendeom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na takvu prijetnju "važno je da svijet i dalje bude čvrst i odlučan prema teroristima", rekao je američki predsjednik, pet dana nakon napada u Madridu u kojima je poginula 201 osoba, a pripisuju se Al-Qaidi.

"Teroristi nisu ubijali samo u Španjolskoj, već i u SAD-u, Turskoj u Saudijskoj Arabiji. Oni ubijaju posvuda gdje mogu. Mislim da ubijajući nevine žrtve žele pokolebati našu odlučnost", rekao je Bush, dodavši kako teroristi "nikad neće uspjeti pokolebati odlučnost Sjedinjenih Država" te je istaknuo kako će "SAD raditi na izručenju terorista pravdi zajedno sa svojim prijateljima."
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara