BUSH PRIKUPIO 130,8 MILIJUNA DOLARA ZA PREDIZBORNU KAMPANJU

Američki predsjednik George W. Bush prikupio je do sada rekordnih 130,8 milijuna dolara za kampanju za ponovni izbor za predsjednika, više nego svi potencijalni demokratski kandidati zajedno.

Bushova kampanja prikupila je više od svih devet kandidata za nominaciju Demokratske stranke koji su skupili 120,5 milijuna dolara.

Trenutno najizgledniji demokratski kandidat za predsjednika Howard Dean prikupio je 40 milijuna dolara.

Predsjednik Bush planira prikupiti ukupno oko 170 milijuna dolara za svoju predizbornu kampanju, ali mnogi vjeruju da bi mogao dosegnuti ili čak premašiti 200 milijuna dolara čime bi udvostručio svoj rekord od 100 milijuna dolara koje je prikupio za izbore 2000. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Najviše priloga za njegov izbor u prošlom tromjesečju, u kojem je prikupio 47 milijuna dolara, došlo je preko njegove mreže lobista i simpatizera, 32 milijuna, 14 milijuna je stiglo poštom, a milijun dolara su prilozi preko interneta.

Bush je kao i neki potencijalni demokratski kandidati odbio koristiti javne fondove za financiranje svoje predizborne kampanje jer bi s njima prihvatio i ograničenja u trošenju.

Sve novce koje prikupi Bush će morati potrošiti za predizbornu kampanju do trenutka kada ga njegova Republikanska stranka u rujnu izabere za svoga kandidata. Za same izbore Bush planira prihvatiti državne novce u iznosu od oko 74 milijuna dolara.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara