Bush se obvezao na lov odgovornih za napad u Rijadu

Bush se obvezao na lov odgovornih za napad u Rijadu

AMERIČKI predsjednik George W. Bush rekao je u utorak kako sumnja da iza samoubilačkog bombaškog napada u Saudijskoj Arabiji, u kojem je poginulo najmanje 29 osoba, stoji Al Qaeda, te se obvezao na nemilosrdan lov na odgovorne.

"Još ne mogu sa sigurnošću reći da je to bila Al Qaeda, no ne bih se začudio da je", rekao je Bush novinarima koji su ga pratili u obilasku Pierce Citya, grada kojeg je početkom svibnja poharao tornado.

Eksplozije triju automobila bombi u stambenoj četvrti u istočnom dijelu Rijada u kojemu su živjeli uglavnom američki državljani, prvi je napad na američke ciljeve od rata u Iraku.

Bush je rekao kako je prerano govoriti o tome je li Saudijska Arabija učinila dovoljno da spriječi takve napade.

Saudijske vlasti su izvijestile da je u napadima u utorak ujutro poginulo 29 osoba, uključujući i devet napadača. Prema američkim izvorima među ubijenima je i deset Amerikanaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dok se Al Qaeda u potpunosti ne privede pravdi nastavit će povređivati Amerikance, te naše prijatelje i saveznike", kazao je Bush.

Obvezao se da će se nastaviti s likvidacijom Al Qaede, koju se okrivljuje za napade na Washington i New York, 11. rujna 2001.

(Hina) am am

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara