Bush spasio svoga tjelohranitelja od čileanskih zaštitara

Bush spasio svoga tjelohranitelja od čileanskih zaštitara
AMERIČKI predsjednik George W. Bush u subotu je izvukao svog agenta tajne službe iz naguravanja s dužnosnicima čileanske službe sigurnosti, nakon što su Čileanci željeli spriječiti agenta da bude uz predsjednika na večeri.

Čileanski su zaštitari zaustavili nekoliko pripadnika predsjednikove tajne službe i došlo je do naguravanja dok je Bush ulazio u kulturni centar Mapocho na službenu večeru s 21 čelnikom zemalja Azijsko-pacifičke gospodarske suradnje (APEC) u sklopu summita u čileanskom glavnom gradu Santiagu.

Bush se upravo bio slikao na crvenome sagu sa suprugom Laurom i čileanskim predsjednikom Ricardom Lagosom i njegovom ženom Luisom Duran, a onda su dvojica predsjednika uočila da se iza njih odvija sukob.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Američki se predsjednik malo odmaknuo i izvukao vodećega agenta tajne službe iz gomile čileanskih agenata sigurnosti.

Nekoliko je sekunda trajao otpor čileanskih policajaca, a televizija summita APEC-a prikazala je taj incident: vidjelo se kako Bush kima glavom i mrmlja si nešto u bradu dok odlazi od gomile.

Bijela kuća oskudno je komentirala taj događaj.

"Čileansko osiguranje htjelo je onemogućiti rad predsjednikove službe sigurnosti. On je rekao da su oni s njim i taj je problem riješen", rekla je glasnogovornica Bijele kuće Claire Buchan.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara