Bush vjeruje da je Putin demokrat, piše ruski tisak

RUSKI tisak piše u petak, dan nakon ruskoameričkog summita u Bratislavi na kojem je pitanje demokracije očito zasjenilo sve druge teme, da američki predsjednik George W. Bush vjeruje da je njegov ruski kolega Vladimir Putin demokrat.

Vremja Novosti donosi naslov "Prijateljstvo je pobijedilo. Bush i dalje vjeruje Putinu". Dnevnik ocjenjuje da je pobjednik summita "po sakupljenim bodovima ruski predsjednik".

Kako se dalje navodi, unatoč ponavljanim izjavama Georgea W. Busha da će Putinu postaviti pitanje o skretanju s puta demokracije, "ništa slično novinari nisu čuli na konferenciji za tisak" održanoj po završetku sastanka na vrhu.

"Baš naprotiv, Bush je izražavao svoje zadovoljstvo pa čak i ponos zbog dobivenih uvjeravanja od prijatelja Putina da je Rusija i dalje privržena demokraciji i da neće promijeniti izbor koji je napravila prije 14 godina", piše Vremja Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vedomosti pišu da "Bush vjeruje da je Putin demokrat", a najavu ruskog predsjednika o početku izvoza ruskog plina u Sjedinjene Države 2011. godine donose pod naslovom "Plin u zamjenu za demokraciju".

Pod naslovom "Putinu se može vjerovati kada govori o demokraciji", Izvestija piše da je summit u Bratislavi pokazao nastavak korektnosti u odnosima dvojice čelnika država. U dnevniku se ističe da Bush "nije slušao savjete onih koji su mu rekli da javno kritizira Putina" i da je u stvari nastupio onako "kako je Putin očekivao".

Kommersant piše da su predsjednici pokazali da im je "osobno prijateljstvo važnije od nesuglasica i razlika u mišljenjima". Međutim, u tim se novinama navodi da se "Vladimir Putin i George Bush nisu dogovorili o onom glavnom" - sudbini demokracije u Rusiji.

(Hina) xkga ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara