Bush vjeruje u al Qaedinu umiješanost u kenijske napade

AMERIČKI predsjednik George W. Bush rekao je da vjeruje kako je mreža al Qaeda Osame bin Ladena umiješana u prošlotjedne napade u Keniji.

Bush je potvrdio sumnje o umiješanosti al Qaede u napade u kojima su trojica samoubojica zabila kamion u hotel u kenijskome gradu Mombasi i ubila troje Izraelaca, devetero Kenijaca i još jednu nepoznatu osobu.

Osim toga, u gotovo istovremenome raketnom napadu zamalo je pogođen izraelski putnički zrakoplov koji je uzlijetao u blizini.

´Zabrinut sam zbog al Qaede bilo gdje. Vjerujem da je al Qaeda umiješana u (...) napad u Keniji. Vjerujem da al Qaeda mrzi slobodu.. Vjerujem da će al Qaeda udariti gdje god može...´, rekao je Bush.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bush je u srijedu optužio palestinske teroriste za sprečavanje međunarodnih nastojanja da se riješi izraelsko-palestinski sukob i branio američku politiku koju islamski svijet sve više osuđuje.

Odbio je kritizirati Izrael zato što su izraelski vojnici u utorak ubili 95-godišlnju Palestinku i rekao da ´u potpunosti razumije´ izraelsku borbu protiv terorizma.

Ta je žena najstarija žrtva u 27 mjeseci palestinskoga ustanka protiv izraelske okupacije.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara