Busha na grobu Martina Luthera Kinga dočekali prosvjednici

Busha na grobu Martina Luthera Kinga dočekali prosvjednici
AMERIČKOG predsjednika Georgea W. Busha, koji u izbornoj godini traži potporu crnih glasača na jugu zemlje, u četvrtak su na grobu Matrina Luthera Kinga u Atlanti dočekali bučni provjednici koji su, među ostalim, uzvikivali "Bush, vrati se kući".

Nakon prošlotjedne tople dobrodošlice u New Orleansu, Bush je doputovao u Atlantu kako bi položio vijenac na grob crnačkog borca za ljudska prava Martina Luthera Kinga.

Tamo ga je dočekalo oko tisuću prosvjednika, koji su uz zvuk bubnjeva i brojne transparente, izvikivali parole protiv rata i poručili američkom predsjedniku "da ovo nije mjesto za poziranje fotografiima".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tijekom četiriju zaustavljanja u saveznim državama Georgiji i Lousiani, Bush se obraćao dvama važnim slojevima birača - religioznim konzervativcima, koji su mu vjerne pristaše, i crncima, koji su mu na izborima 2000. godine dali svega devet posto glasova.

Posjet tim dvjema državama bio je također u funkciji prikupljanja novca za izbornu kampanju, a Bush trenutno raspolaže sa 130 milijuna dolara za tu svrhu.

(Hina) bcav dj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara