Busha ne zanima ono što zanima javnost

VEĆINA Amerikanaca smatra da se predsjednik George W. Bush ne obazire na ono što interesira javnost nego je usmjeren na pitanja koja ljude malo zanimaju, pokazalo je istraživanje lista The Washington Post i televizije ABC News.

U anketi je 58 posto ispitanika reklo da se Bush u svom drugom mandatu uglavnom usmjerava na probleme i stranačke sporove s demokratima, koji su ispitanicima nevažni. Njih 41 posto reklo je da je Bush usredotočen na važna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Analitičari smatraju da javnost reagira na stalna sporenja i stranačke podjele demokrata i Bushovih republikanaca u Kongresu. Tako relativno malo Amerikanaca, utvrdila je anketa, smatra posebno važnim spor oko nekih Bushovih kandidata za savezne suce, koji je nedavno zaprijetio zakočiti rad Senata.

Prema istraživanju, 48 posto Amerikanaca odobrava način na koji Bush obavlja posao predsjednika. Njih 52 posto ne odobrava što po prvi put u njegovu predsjedništvu više od pola javnosti negativno vidi Bushov učinak kao predsjednika.

Većina od 58 posto Amerikanaca ne odobrava kako se Bush bavi Irakom, gdje se nastavlja pobuna i nasilje. Tek njih 40 posto je zadovoljno učinkom što je, kaže istraživanje, već trinaesti mjesec zaredom da manje od polovice zemlje odobrava Bushovo sređivanje stanja u Iraku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara