BUSHOVA VLADA RAZGOVARALA O RATU, ALI I O UOBIČAJENIM POSLOVIMA

Vlada američkog predsjednika Georgea W. Busha razgovarala je u četvrtak o započetom ratu u Iraku, ali i o uobičajenim poslovima nastojeći dati dojam da je stanje normalno unatoč sukobu.

Bush je nakon sastanka vlade rekao kako je ministar obrane Donald Rumsfeld izvijestio o početnoj fazi napada na Irak.

Naglasio je da je riječ o naporima da se ojača sigurnost Sjedinjenih Država te da nema dvojbe da "smo poslali naše najbolje građane u opasnu misiju".

"Oni pokazuju veliku sposobnost, zahvaljujemo njihovim najbližima i cijenimo njihovu žrtvu," rekao je Bush.

Američki predsjednik je naglasio kako koalicija protiv Iraka okuplja više od 40 zemalja te da i dalje raste.

Pored ratnih tema, rekao je Bush, vlada je razgovarala o poticanju američkog gospodarstva kao i jačanju zdravstvenog sustava za starije sugrađane te obrazovanju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova vlada ima povjerenja u budućnost ove zemlje i da ćemo postići naše ciljeve", rekao je Bush.

Demokrati u Kongresu predlažu da se zbog rata na nekoliko dana prekine rad Kongresa, ali Republikanci inzistiraju da se Kongres nastavi normalno baviti pitanjima poput poreznih olakšica i zdravstvene zaštite.

Politička potpora koju u američkoj javnosti uživa predsjednik Bush je vrlo visoka. Pred početak rata s Irakom 71 posto Amerikanaca je odobravalo napad Sjedinjenih Država na tu zemlju, pokazalo je istraživanje javnoga mišljenja Washington POst-ABC News provedeno nakon ultimatuma predsjednika Busha Saddamu Husseinu.

Istraživanje je pokazalo da 64 posto Amerikanaca podržava način na koji se predsjednik Bush bavi iračkom krizom, što je povećanje u odnosu na 55 posto u istraživanju prošloga tjedna.

(Hina) sl br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara