Bushovom glasnogovorniku dijagnosticiran rak jetre

Bushovom glasnogovorniku dijagnosticiran rak jetre

TONY SNOW, glasnogovornik američkog predsjednika Busha, boluje od raka debelog crijeva koji se proširio na jetru, priopćila je njegova zamjenica Dana Perino.

51-godišnji Snow je jučer operiran radi izrasline zapažene tijekom rutinskog liječničkog pregleda. Bushov glasnogovornik je već 2005. godine bio liječen od raka debelog crijeva, a kada je imao 17 godina od iste bolesti mu je preminula majka.

Snow, koji je poznat kao konzervativni kolumnist, je na mjesto glasnogovornika Bijele kuće došao u travnju 2006. godine u okviru reorganizacije Bushovog kabineta, a među prema Bushu pretežno neprijateljski raspoloženim pripadnicima washingtonskog novinarskog zbora uživa popularnost zbog ležernog načina vođenja pres-konferencija i smisla za humor.

Bush je, navodno, teško pogođen viješću o teškoj bolesti svog glasnogovornika. Dana Perino je, priopćivši vijest novinarima u Bijeloj kući, jedva suzdržavala suze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici koje su kontaktirali američki mediji su, na osnovi podataka danih iz Bijele kuće izjavili da Snow ima oko 10 % šansi da živi sljedećih pet godina.

Vijest o tome da Tony Snow boluje od teškog oblika raka dolazi nedugo nakon što je bivši senator i demokratski predsjednički kandidat John Edwards izvijestio medije da od iste bolesti boluje njegova supruga Elizabeth.

D.A

Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara