Bushovu politiku podržava 55 posto Amerikanaca

PREMA anketi američkog magazina "Newsweek" 55 posto ispitanih Amerikanaca podržava sigurnosnu politiku koju provodi američki predsjednik George Bush, što je 11 posto više nego u svibnju.

Porasla je i Bushova popularnost i prema posljednjim rezultatima 38 posto ispitanih dalo mu je podršku, što je tri posto više nego prilikom posljednje ankete. Protiv zabrane unošenja osobne prtljage na komericijalnim letovima izjasnilo se 54 posto anketiranih, a njih 44 posto smatra da bi Republikanska stranka bila efikasnija u borbi protiv terorizma, dok je 39 posto uvjereno kako bi "domovinu" bolje branila Demokratska stranka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je riječ o većini u Kongresu - 53 posto ispitanih bi željlo da većinu imaju demokrati, a 34 da to budu republikanci. Potpuno isto raspoloženje vlada kada je u pitanju privreda - 53 posto vjeruju da bi demokrati bili uspješniji, a 34 posto je svoje povjerenje dalo republikancima.

Anketa je provedena na uzorku od 1000 osoba nakon što su u Engleskoj privedene 24 osobe osumnjičene za sudjelovanje u planiranju terorističkih napada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara