Buzet: HSLS se vraća izvornim temeljnim načelima

PREDSJEDNICA istarskog HSLS-a Jadranka KatarinčićŠkrlj na današnjoj je konferenciji za novinare u Buzetu ustvrdila kako je najavljena izmjena generacija u stranci jamstvo otvorenosti HSLSa za sve nove ideje i kadrove, a upravo izborom novog predsjednika te novom programskom usmjerenošću stranka je dokazala da se vraća svojim izvornim načelima te slobodnu i socijalno sigurnu pojedincu. "Ni lijevo, ni desno nego u centru s jasnim stajalištima i programima te konkretnim akcijama do rješavanja životnih pitanja građana", kazala je Katarinčić-Škrlj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Govoreći o najavi istarskog župana Ivana Jakovčića kako će ove godine u Istri biti izrađen prijedlog zakona o regionalnoj samoupravi odnosno autonomiji u skladu s Ustavom, istaknula je kako je u Hrvatskoj potrebna javna rasprava o nastavku decentralizacije i jačanju uloge građana. Dodala je da se istarski HSLS zauzima za veći stupanj decentralizacije i dekoncentracije državnih ovlasti te za veća prava građana. No HSLS se protivi zbunjivanju građana nedefiniranim pojmom autonomije koji bi trebao, kako je rekla, "poslužiti homogenizaciji birača uoči lokalnih izbora".

"Upravo se zato HSLS zauzima i za razradbu pojma i uloge područne, t.j. regionalne samouprave, te demistificiranje autonomije. Stoga IDS-ovu inicijativu za razradu zakona treba svakako prihvatiti kao doprinos u tom smjeru", ustvrdila je predsjednica istarskoga HSLS-a Jadranka Katarinčić-Škrlj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara