Čačić: HDZ zna! HDZ se ukakio!

"PARAFRAZIRAT ću Sanaderovu zgodnu izjavu kako SDP ne zna bi li piškio ili kakio. E pa, HDZ zna! HDZ se ukakio", otkrio je Radimir Čačić, na današnjoj konferenciji za novinare, način na koji se Sanaderova vlada suočava sa recesijom svjetske ekonomije, pa i s bjesomučnim rastom cijena energenata.

Ali na tome nije ostalo, jer se Čačić nastavio verbalno obrušavati na HDZ prisjetivši se i bosanske narodne poslovice. "Nije se Moju usr'o jer je ćenifa daleko, nego jer je kasno krenuo", pojasnio je Čačić dodavši kako bi bilo dobro da vlada zna u kojem je smjeru ćenifa.

Koliko je situacija zaista upozoravajuća Čačić smatra da najbolje dočaravaju umirovljenici i čak šezdesetak posto zaposlenih koji ne osjećaju inflaciju od 6 posto, koliko ona službeno glasi, nego onu od 10 posto i to zato što se ta brojka odnosi na povećanje cijena svakodnevnih potrepština kao što su prehrana, komunalne usluge i zdravstvo, a kojih se nitko živ ne može odreći.

Inflacija iznosi 10 posto, a ne 6 posto

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenju Čačića, tek za 25 posto ljudi, onih s natprosječnim primanjima, inflacija iznosi oko 4,5 posto, dok ostatak odnosno tri četvrtine stanovnika osjeća visokih 10 posto inflacije.
Čačić, naravno, kao glavne krivce ovakve gospodarske i socijalne situacije u zemlji vidi HDZ, HSS, te HSLS kojima pritom predbacuje to što se više bave pozicioniranjem i upravljanjem u velikim poduzećima nego što razmišljaju kako hrvatskoj ekonomiji dati novi zamašnjak.

On ističe da još nisu poduzete nikakve kratkoročne mjere za ublažavanje udara na standard građana što je zanimljivo jer se zbog rasta cijene goriva državni proračuna napunio za dodatnih 2 milijardi kuna.

HRT emitira politički program HDZ-a

Čačić se dotaknuo i HRT-a i to zbog promocije nekoliko HDZ-ovih ministara kojoj je dano čak tri sata prime-timea - riječ je o humanitarnoj akciji u Varaždinu koju je organizirao ministar Dragan Primorac. Stoga prvi HNS-ovac predlaže privatizaciju državne medijske kuće i to tako da se državi ostavi 50 posto plus jedna dionica. Time bi se, drži Čačić, konačno spriječio programski i financijski kolaps.

Ig.M.
Foto: Index
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara