Čačić: Pozdravljamo odluku o Bechtelu, ali Vlada je sazrela za ostavku

PREDSJEDNIK Središnjeg odbora HNS-a i saborskog Odbora za pomorstvo, promet i veze Radimir Čačić pozdravio je danas Vladinu odluku da gradnju autoceste Dugopolje Šestanovac ne povjeri Bechtelu bez natječaja, ali je ustvrdio da je Vlada zbog "tog slučaja sazrela za ostavku".

"Vlada je odluku donijela pod snažnim pritiskom javnosti kojoj zahvaljujemo, a posebno predsjedniku Stjepanu Mesiću, što je svojim stajalištem bitno pridonio da se ta afera razotkrije", rekao je Čačić na konferenciji za novinare.

Ocijenio je da je Vlada "tim činom priznala da je od prvog dana podmetala javnosti, tvrdeći kako ima nasljeđene obveze". "Za te laži mora se utvrditi odgovornost i HNS će u Hrvatskom saboru zatražiti istragu, jer je riječ o poslu od čak dvije milijarde kuna, koji se htio bez natječaja dodijeliti Bechtelu", rekao je.

Dodao je kako je "afera Bechtel u cijelost razotkrila Vladu i diskvalificirala je". "Istina, snažnim pritiskom javnosti, a tu je udjela imao i HNS, uspjeli smo razotkriti afere Sunčani Hvar i Bechtel, a pitanje je koliko je takvih poslova sklopljeno a javnosti se nisu vidjeli", kazao je Čačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bivši je ministar rekao kako "upozorava Vladu da će pomno pratiti natječaj za nastavak gradnje autoceste prema Dubrovniku".

Na novinarsko pitanje Čačić je kazao kako uopće nema opasnosti da Bechtel traži odštetu od Hrvatske zbog toga što posao kojemu se nadao ide na natječaj. "Imam i pravne podatke o dogovoru s Bechtelom i to nije prijeporno, to je pravna činjenica i nikakvu odštetu Bechtel ne može tražiti niti ima ikakvo pravo na to", kazao je Čačić.(Hina) xmerc yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara