Čačić: SDP je u velikoj mjeri spreman na ovu situaciju

RADIMIR ČAČIĆ, župan Varaždinske županije i kandidat HNS-a za premijera Republike Hrvatske, smatra kako Račanova ostavka nikako ne može proći bez određenih posljedica za njegovu stranku, no, kako kaže u razgovoru za Index, sasvim je sigurno da je SDP u velikoj mjeri spreman na novonastalu situaciju.

"Očito je da je zdravlje gospodina Račana takvo da je bio prisiljen na ovakav korak. S obzirom na ono što se u posljednjih mjesec, dva događalo s njegovim razvojem bolesti, sigurno je da je SDP u velikoj mjeri spreman na takvu situaciju, no teško je predvidjeti razvoj procesa unutar samog SDP-a", kaže Čačić koji, kao ni većina političara, nije želio špekulitrati o mogućem novom Račanovom nasljedniku, no, kaže, sasvim je sigurno da je Željka Antunović jedan od izglednijih kandidata.

"Ono što očekujemo je da će SDP naći snage da s novim vodstvom pridobije što veću biračku podršku i da zajedno s nama realizira za Hrvatsku, po našem mišljenju, nužnu promjenu ove štetne vlasti koja je trenutno aktualna", poručuje varaždinski župan.

B.S.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara