Čačić smatra da Vlada nije dobro krenula: Glasat ću za Crnojinu ostavku

Čačić smatra da Vlada nije dobro krenula: Glasat ću za Crnojinu ostavku

Foto: FAH

GOST u emisiji Novi dan na N1 televiziji bio je Radimir Čačić koji smatra da nova Vlada, kojoj je i on dao podršku, nije najbolje krenula.

"Ono što je očito je da nažalost već u samom startu se ide ispod razine očekivanog i da ovo što imamo prilike vidjeti ne treba zaključivati unaprijed, ali ima puno argumenata da prve naznake nisu dobre", smatra Čačić.

On smatra da je Orešković ključni čovjek i osoba koja zaslužuje da ju se podrži.

"Najveći projekti se mogu osmisliti u kratkom roku i 6 mjeseci je dosta za pokretanje stvari. Vidjet će se radi li se o lideru ili marioneti. Nema sredine jer on nije u poziciji da bude nešto između. Ili će se nametnuti ili će nestati", smatra lider Reformista.

Osvrnuo se i na ministra Hasanbegovića.

"Potrošilo se 12 sati na izjave Hasanbegovića. Što je on rekao ili nije mislim da nije ključno pitanje i nije to trebalo tako interpretirati. Dosta tog skrivanja vlastite nesposobnosti, dosta skrivanja iza ideoloških sukoba. Trabunjali smo o ustašama i partizanima što je bila sreća i lijevih i desnih. To ne znači da temeljne civilizacijske odrednice treba bilo kako derogirati, a to je antifašizam, spremnost na pijetet i odavanje počasti žrtvi bez obzira s koje strane dolazila. Antifašizam jest u Ustavu. Nemojmo se praviti gluplji nego jesmo", komentirao je Čačić.

Čačić o Crnoji: Tako se ne smije ponašati član Vlade"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako se ne smije ponašati član Vlade. Tu je tanka granica između prekršaja i kaznenog djela. Tu nema argumenata poput onog 'ja sam tu jer mi je lakše doći do papira'. Sasvim je svejedno. Ako se radi o utaji poreza to ne može biti predmet razgovora. Nitko tko želi biti ministar ne može si to dozvoliti", prokomentirao je Čačić aferu oko prijavljenog prebivališta ministra branitelja Mije Crnoje koju je otkrio Index.

Čačić će, kaže, bude li izglasavanja u Saboru glasati za Crnojinu ostavku, a vjeruje da će biti puno onih koji misle isto.

Smatra da nije bilo kraže mandata

Čačić smatra da se od državne imovine može napuniti državni proračun.

"INA može i mora ići u prodaju. Godinu dana prije izbora ni riječi niste o INA-i čuli. Ništa se nije napravilo. Moramo inzistirati na pravu veta na strateškim kompanijama. 19 posto treba staviti na tržište - MOL-u, mirovinskim fondovima... To se može i s Podravkom, HEP-om, ali osim prijenosa. O tome se nema što razgovarat. Koncesije su više nego dobrodošle u proizvodnji i u maloj distribuciji. Ne treba nagliti, nismo mi Grčka", smatra Čačić.

Osvrnuo se i na indicije Tomislava Karamarka o tome kako je u izbornoj noći HDZ-u ukradeno 5-6 mandata.

"Nemam ništa protiv da se to ispita, ali bih rekao da se počne snositi odgovornost i za riječ i nedjela. Bio je period kad se kralo bez ostatka, kad je bilo jasno da se krade. To je bio period do 2000. godine. Kad je sud odabirao komisije kralo se maksimalno. Onda je oporba nametnula da stranke kontroliraju same sebe. To je sasvim druga priča. Nakon toga sva priča o ozbiljnim krađama, ako mene pitate iskrenu u to sumnjam što ne znači da to ne treba provjeriti", zaključuje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara