Čak 379 kaznenih prijava zbog napada na žene u Koelnu na Silvestrovo: Prijavljena dva silovanja

Čak 379 kaznenih prijava zbog napada na žene u Koelnu na Silvestrovo: Prijavljena dva silovanja

Foto: FAH

MASOVNI napadi na žene u njemačkom gradu Koelnu na Silvestrovo rezultirali su s 379 kaznenih prijava, a istrage su većinom usredotočene na tražitelje azila ili ilegalne imigrante iz sjeverne Afrike, priopćila je policija.

Oko 40 posto prijava uključuje seksualne prijestupe, među kojima su dva silovanja, navodi policija dok stotinjak njezinih časnika nastavlja provoditi istrage.

Napadi, u kojima su mete većinom bile žene i koji su uključivali prijestupe od krađe do seksualnog zlostavljanja, izazvali su žestoku raspravu u Njemačkoj o njezinoj politici otvroenih vrata za migrante i izbjeglice. Više od milijun izbjeglica i migranata došlo je u Njemačku prošle godine.

"Bilo je uhićenja i nastavit ćemo ih provoditi", rekla je u nedjelju glasnogovornica policije u Koelnu. Dodala je da je policija povećala broj policajaca u ophodnjama.

"Nakon toga treba utvrditi jesu li ti ljudi bili umiješani u događaje na Silvestrovo", kazala je ona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranijem priopćenju gradska policija je rekla da osumnjičeni "većinom dolaze iz sjevernoafričkih zemalja" te da se istraga uglavnom usredotočila "na tražitelje azila i ljude koji ilegalno borave u Njemačkoj".

Teško prikupiti dokaze s obzirom na kaotične scene te noći

Napadi su izazvali prosvjede u Koelnu u subotu, a jedan od njih je organizirao protuislamski pokret PEGIDA.

Krajnja desnica koristi umiješanost migranata u napade u Koelnu kao dokaz da je politika otvorenih vrata kancelarke Angele Merkel pogrešna.

Osim napada u Koelnu, slični napadi dogodili su se na Silvestrovo i u drugim njemačkim gradovima, uključujući Frankfurt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara