Čak 58 putnika preživjelo nesreću peruanskog Boeinga

JOŠ JEDNA zrakoplovna nesreća koja se dogodila u utorak poslijepodne potresla je zračni promet. Peta velika nesreća ovog mjeseca odnijela je 31 ljudski život, dok je čak 58 putnika nesreću preživjelo.

U očajničkom pokušaju da uspješno prizemlji zrakoplov, kapetan peruanskog Boeinga 737 kompanije TANS pokušao je prinudno sletjeti na blatno močvarno područje nedaleko amazonskog grada Pucallpa prema čijem je aerodromu zrakoplov letio.

Boeing se nakon dobrih sat i pol vremena leta našao u nevremenu praćenom vrlo jakom kišom i olujnim vjetrom zbog čega pilot nije mogao uspješno doletjeti do konačnog odredišta Pucallpa, prema kojem je poletio s međunarodnog aerodroma peruanskog glavnog grada Lime.

Prema posljednjim podacima, od 98 putnika koliko je letjelo u TANS-ovom zrakoplovu, čak ih je 58 preživjelo pad zrakoplova, dok su spasioci na mjestu nesreće, koje obiluje dubokim blatom, pronašli tijela 33 poginula                        putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedmero putnika vode se kao nestali, a glasnogovornik TANS-a rekao je za lokalnu televiziju kako postoji mogućnost da se radi o putnicima iz Pucallpa, te da su oni nakon pada otišli svojim kućama bez primanja medicinske pomoći.

Nesreću su neki od preživjelih putnika već nazvali čudom zbog relativno visokog broja preživjelih putnika, a jedan od zanimljivijih detalja jest preživljavanje muške bebe koju su spasioci našli u naručju njegove poginule majke. Jednogodišnji Juan Carlos Rengifo pronađen je kako plače u naručju svoje mrtve majke.

Televizijske snimke s mjesta nesreće pokazuju dijelove zrakoplova razbacane po blatnom prostoru močvare. Uzroci nesreće još uvijek se utvrđuju, a vrlo nepovoljno vrijeme jedan je glavnih uzročnika još jedne, pete po redu, fatalne zrakoplovne nesreće ovog mjeseca.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara