Čakovec: Potpisan ugovor o izradi plana navodnjavanja

MEĐIMURSKI župan Branko Levačić i generalni direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović potpisali su u Čakovcu Ugovor o sufinanciranju izrade plana navodnjavanja za područje Međimurske županije.

Župan Levačić je naglasio da će Međimurska županija i Hrvatske vode za te namjene još u ovoj godini izdvojiti po 408 tisuća kuna što je planirano prošlogodišnjom izradom proračuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Marasović je istaknuo da potpisivanje ugovora nije posljedica suše koja je ove godine pogodila Hrvatsku, već da je čelništvo Međimurske županije prvo u Hrvatskoj shvatilo da je navodnjavanje neophodno u razvoju poljoprivredne proizvodnje.

"Prema izrađenoj studiji u Hrvatskoj je potrebno navodnjavati 68 tisuća hektara zemljišta pri čemu prednost imaju voćarske i povrtlarske kulture. Međimurska županija svojim pozitivnim primjerom prednjači u odnosu na ostale hrvatske krajeve što je dokazala i u skrbi lokalne samouprave u rješavanju odvodnje otpadnih voda", rekao je direktor Hrvatskih voda Jakša Marasović.

Zamjenik međimurskog župana Marijan Vukšić izrazio je zadovoljstvo što je dio studije za Međimurje već izrađen te naglasio da će ostvarenje cijelog projekta stajati nekoliko milijuna eura, a da će konkretni podaci biti poznati tek krajem godine nakon izrade plana navodnjavanja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara