Čakovec: Proslava Dana grada

DODJELOM nagrada "Zlatna plaketa grb grada Čakovca" danas je u Čakovcu održana središnja svečanost proslave Dana grada.

Nagrade su primili čakovečka Elektra, Matija Grabrović, ugledni koreograf i likovni pedagog, i Darinka Pavleković, legenda ženskog rukometa Međimurja.

Na svečanoj sjednici gradonačelnik Branko Šalamon ocijenio je da Čakovec postaje izuzetni gospodarski, kulturni, sportski i društveni centar Međimurja i sjeverozapadne Hrvatske.

"Postajemo poželjna destinacija turizma, otvorena je perspektiva mladima, smanjuje se broj nezaposlenih, dakle postajemo grad po mjeri građana poželjan da se u njemu živi i boravi", naglasio je gradonačelnik Šalamon.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koalicija koja obnaša vlast u Čakovcu, predvođena SDP-om i HSLS-om, izrazito je zadovoljna učinjenim u posljednje dvije godine, posebice na području izgradnje komunalne infrastrukture. Posebno su ponosni na izgradnju škole na čakovečkom jugu te početak gradnje južne zaobilaznice Čakovca.

Predsjednik Gradskog vijeća Dražen Blažeka u prigodnom je govoru naglasio kako ima osjećaj da izvršni dio vlasti preko stručnih gradskih službi dosta teško prati ritam i sporo rješava zadaće koje pred njih postavlja Gradsko vijeće.

"Takve situacije rezultiraju, ne samo nezadovoljstvom građana i oporbenih stranaka, već i ogorčenjem u samoj vladajućoj koaliciji", rekao je Blažeka, navodeći primjere da izgradnja škole na jugu više od šest mjeseci miruje, kao i vrlo sporo reagiranje izvršne vlasti glede regulacije prometa u središtu grada.

Vlast u Čakovcu predvodi SDP u koaliciji s HSU-om, HSLS-om, HSS-om i jednom nezavisnom listom. U oporbi su HDZ i HNS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara