Čakovec: Za svjetski dan voda projekti vrijedni 80 milijuna kuna

NA IZLAZU iz Čakovca prema Nedelišću danas su otvoreni radovi na izgradnji trećeg i četvrtog odvodnog kolektora, te kanalizacije Nedelišća, na čijem području se nalazi glavno vodocrpilište središnjeg međimurskog vodoopskrbnog sustava.

Za te će projekte biti utrošeno 80 milijuna kuna, od čega polovicu osiguravaju Hrvatske vode i Ministarstvo javnih radova, obnove i graditeljstva, a preostali novac tvrtka Međimurske vode i općina Nedelišće.

U sklopu središnje proslave Svjetskog dana voda za Hrvatsku u Čakovcu je danas održan okrugli stol o usklađivanju hrvatskih propisa sa zakonodavstvom Europske unije, te o stanju količina i kakvoći vode u našoj zemlji.

Na svečanoj akademiji u Centru za kulturu u Čakovcu predane su nagrade osnovnim školama koje su sudjelovale na natječaju u povodu 22. ožujka, Svjetskog dana voda. Tvrtka Međimurske vode primila je certifikate ISO 9002 i ISO 14001. Time je svrstana u red 30 hrvatskih poduzeća koja imaju oba certifikata, a jedina je iz područja opskrbe vodom i odvodnje.

Svečanostima u Čakovcu bili su nazočni Mladen Ružman, zamjenik ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja, Jakša Marasović ravnatelj Hrvatskih voda, Jasna Daničić, v.d. ravnatelja Državne uprave za vode, međimurski župan Branko Levačić i njegovi zamjenici Marijan Vukšić i Dragutin Lesar i drugi.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara