Čakovečki ubojica priznao krivnju, žali zbog ubojstva prodavačice

IZRAŽAVAJUĆI žaljenje zbog ubojstva Dragice Maček i nudeći ispriku obitelji pokojne prodavačice, 22-godišnji Igor Tkalčec rasplakao se u sudnici zbog toga što je učinio. Mladiću se sudi zbog ubojstva iz koristoljublja, razbojstva te posjedovanja i zloporabe droge.

Kako je rekao osjeća se krivim za sva djela po kojima ga optužnica tereti, a u svoju je obranu rekao da je drogu počeo uzimati na odsluženju vojnog roka, najčešće vikendom. S time je nastavio i nakon odsluženja vojne službe. Tako je i kobne listopadske večeri prošle godine popio amfetamin nakon čega je odlučio izaći s prijateljima.

Kako je sam ispričao, ušao je u dućan i uzeo vodu. Vidio je da je prodavačica sama u dućanu, a kada se približio kasi shvatio je da nema novaca. Odlučio je opljačkati prodavačicu tako što je izvukao sklopivi nož, misleći da će se prestrašiti i dati mu novac.

Međutim, pokojna Dragica Maček počela je vičući dozivati upomoć i braniti se rukama zbog čega se optuženi Igor Tkalčec uspaničario, te s udarcima i devet uboda nožem smrtno ozlijedio nesretnu prodavačicu. Nakon toga je iz blagajne uzeo nešto više od 3 tisuće kuna i pobjegao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi Večernji list, novcem je želio kupiti drogu i alkohol za provod s prijateljima, a dok je odlazio s mjesta zločina prodavačica je još bila živa. Nakon što je nož i okrvavljenu jaknu bacio u smeće te dio novca sakrio, a drugi ponio, našao se s prijateljima, te su konzumirali drogu i alkohol.

Od ukradenog novca si je kupio trenirku, a dan nakon ubojstva Igor Tkalčec je uhićen kod prijateljice gdje su šmrkali drogu.

Četiri dana prije ovog ubojstva, Tkalčec je s prijateljima napao i izudarao  Stjepana Čemerina kojemu su ukrali novčanik s 300 kuna. Zbog ovog se razbojstva Tkalčec također osjeća krivim, a kako je jučer posvjedočio Čemerin, otkako je dobio batine ima problema sa sluhom.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara