Ćaleta traži 335 tisuća kuna od Nove TV?

POTRAŽIVANJA bivšeg vlasnika Nove TV, Ivana Ćalete, koji je jučer okupirao sjedište te komercijalne televizije iznose 334,500 kuna prema priopćenju Nove TV iz 6. lipnja 2006. godine, kada je televizijska kuća dala obavijest o promjeni vlasnika i sudskom sporu koji vodi sa prethodnim vlasnikom udjela tvrtke.

"Nova TV se tada u priopćenju izjasnila da je tvrtka CME postala stopostotnim vlasnikom televizije, te da se sa vlasnikom Operativne kompanije vodi sudski spor oko udjela koji je prodao CME-u, u kojemu on potražuje 334,500 kuna. Ne mogu govoriti o tome je li se o toj brojci razgovaralo danas, s obzirom da vlasnik Nove TV, tvrtka CME, kotira na burzi u New Yorku, koja ju obvezuje da ne smije iznositi takve podatke o svom poslovanju", rekla je za Index glasnogovornica Nove TV, Dijana Tušek.

"Okupacija" Nove TV, prema riječima glasnogovornice, završila je između 13.30 i 14 sati, kada je Ćaleta sa svojim odvjetnicima napustio njene prostorije u nimalo dramatičnoj atmosferi.

"Nije završilo dramatično, kao što nije ni počelo dramatično kako su mediji pisali. Radi se o poslovnim ljudima i prije 14 sati je postignut dogovor, nakon čega su otišli bez drame", rekla je Tušek, a na upit je li joj poznato zbog čega se Ćaleta odlučio na tako radikalan potez - ulazak u zgradu u pratnji zaštitara, sudskih ovršiteljia i odvjetnika - Tušek je rekla da ne može komentirati postupke klijenata Nove TV, nego samo Kuće čija je djelatnica.

Nova TV je danas tijekom "okupacije" izdala tri priopćenja u kojima je izvještavala o događajima na svom teritoriju, te u zadnjem najavila kako su se predstavnici Operativne kompanije i predstavnici  Nove TV  dogovorili da će pokušati učiniti sve da svoje nesporazume riješe mirnim putem van suda, te da je sastanak dviju strana dogovoren za četvrtak.

A.B.
Foto: Mape

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara