Cameron: Britanska vlada naći će rješenje za strance u Velikoj Britaniji, ali uz neke uvjete

Cameron: Britanska vlada naći će rješenje za strance u Velikoj Britaniji, ali uz neke uvjete

Foto: Hina

BRITANSKA vlada nastojat će da državljani drugih država članica EU-a mogu ostati u Velikoj Britaniji nakon njezine odluke da napusti EU, ali će to ovisiti o recipročnim pravima za Britance u Europi, rekao je britanski premijer u odlasku David Cameron.

Na pitanje zastupnika u britanskom parlamentu hoće li građanima EU-a biti oduzete dozvole boravka i hoće li biti deportirani kada Britanija iziđe iz EU-a, Cameron je rekao da "apsolutno nema šanse da se to dogodi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Cameron je u srijedu posljednji put odgovarao na pitanja zastupnika prije nego se povuče s dužnosti zbog Brexita, a zamijenit će ga ministrica unutarnjih poslova Theresa May.

"Naporno radimo kako bismo učinili što želimo, a to je da europskim građanima, svima onima koji su došli u ovu zemlju, zajamčimo da će njihova prava biti poštivana", rekao je.

"Jedina okolnost koju mogu zamisliti pod kojom bi buduća vlada pokušala ukinuti to jamstvo bila bi kada se ne bi poštivala prava britanskih državljana u drugim europskim državama. Mislim da je reciprocitet važan", rekao je Cameron.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara