Cameron imenovao novog britanskog povjerenika u Europskoj komisiji

Cameron imenovao novog britanskog povjerenika u Europskoj komisiji

Screenshot: YouTube

VELIKA BRITANIJA imenovala je aktualnog veleposlanika u Francuskoj Juliana Kinga za novog povjerenika u Europskoj komisiji koji će zamijeniti Jonathana Hilla koji je dao ostavku prošli mjesec nakon što su Britanci izglasali izlazak iz Europske unije.

Jonathan Hill, europski povjerenik za financijske usluge, objavio je da odstupa sa svoje dužnosti neposredno nakon referenduma 23. lipnja, rekavši da je "iznimno razočaran" odlukom većine Britanaca da napuste Europsku uniju.

Njegov je resor potom povjeren potpredsjedniku Komisije Latvijcu Valdisu Dombrovskisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Julian King je iskusni diplomat, posebno stručan kada se radi o europskim pitanjima, i premijer misli da će on dati snažan doprinos Komisiji", rekao je u petak novinarima Cameronov glasnogovornik.

On je naglasio da je Britanija i dalje punopravna članica EU-a i da je njezin prioritet popuniti mjesto za koje smatra da je važno.

King bi trebao razgovarati s predsjednikom Europske komisije Jean-Claude Junckerom u ponedjeljak, najavila je glasnogovornica EK-a Mina Andreeva. Ona nije rekla ništa o tome koji bi resor King mogao preuzeti.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara