Canjuga: Policija još nije dostavila rezultate istrage o smrti 13 pacijenata

ZAGREBAČKO Županijsko državno odvjetništvo još uvijek nije dobilo nikakvu obavijest o rezultatima policijske istrage o smrti pacijenata koje njihove obitelji pripisuju nemaru liječnika za vrijeme liječničkog štrajka, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu.

´Od policije još uvijek nismo dobili rezultate obrade koju vode po nalogu Državnog odvjetništva´, kazao je Hini županijski državni odvjetnik Krunoslav Canjuga.

Canjuga je kazao da policija istražuje smrt 13 pacijenata širom Hrvatske.

´Ovisno o rezultatima policijske istrage zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo poduzet će daljnje korake´, kazao je Canjuga, objasnivši da je Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić ovlastio zagrebačko tužiteljstvo za vođenje ovog slučaja.

Glasnogovornica MUP-a Zinka Bardić kazala je da ne može govoriti o tijeku policijske istrage jer je za sve informacije nadležno državno odvjetništvo po čijem nalogu policija radi.

Ministar zdravstva Andro Vlahušić jučer je rekao da je za sve slučajeve prikupljena medicinska dokumentacija koja je proslijeđena Državnom odvjetništvu, te da je prerano govoriti je su li te smrti bile rezultata liječničkog nemara.

Pacijenti, za čiju smrt njihove obitelji sumnjiče liječnike koji su štrajkali od sredine siječnja do sredine veljače, umrli su u bolnicama u Varaždinu, Rijeci, Osijeku, Puli, Našicama, Šibeniku, te u dvije splitske i tri zagrebačke bolnice.

Državno odvjetništvo zatražilo je policijsku istragu nakon obavijesti Ministarstva zdravstva kojemu su obitelji umrlih pacijenata prijavile slučajeve smrti na besplatni telefon.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara